Karlovy Vary: Policejní hlídka zachránila 23letého muže před utopením

Ve čtvrtek dne 7. února 2019 bylo v nočních hodinách přijato na tísňovou linku policie oznámení, že v bytě v Karlových Varech je v koupelně zamčen muž, který nereaguje a nejde se k němu dostat. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení Karlovy Vary – město ve složení pprap. Bc. Matěj Záhora, pprap. Petr Přibyl a pprap. Luboš Klouda.

dezinfekce

Při příjezdu hlídky na místo na ně již před domem čekala nájemnice bytu, která uvedla, že v koupelně se zamkl její 23letý kamarád a je tam již několik hodin. Zprvu komunikoval, že se jen vykoupe a půjde ven, ale poté přestal reagovat, a tak měla se svým přítelem strach o jeho život a zdraví. Hlídce umožnila co nejrychlejší vstup do bytu. Při příchodu ke koupelně se policisté snažili navázat s mužem, který byl zamčený uvnitř, kontakt. Ten však nereagoval a vzhledem k tomu, že zpod dveří koupelny se již valila voda, rozhodli se dveře vyrazit a neztrácet drahocenný čas.

V koupelně ležel ve vaně 23letý muž, který byl celým tělem včetně hlavy ponořený pod vodou. Z kohoutku stále tekla voda, která po zaplnění vany vytékala ven. Policisté ihned vyprostili muže z přetékající vany, přičemž zjistili, že nedýchá a začali s jeho oživováním.

Na místo během toho dorazila i další policejní hlídka a poté i Rychlá záchranná služba. Muže se nakonec společnými silami podařilo oživit a přenést do sanitního vozu, který ho převezl do nemocnice.

Díky včasnému přivolání pomoci byl 23letému muži zachráněn život.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.02.2019 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy