Karlovy vary: Pod vlivem alkoholu skončil se svým vozidlem v oplocení zahrady

Služba na konci roku nepřinesla strážníkům žádná velká dramata. Po skončení opatření v rámci pořádání vánočních trhů, které se letos opravdu povedly, strážníci nejvíce reagovali na žádosti občanů o pomoc a v oblasti veřejného pořádku jej zaměstnával známý bezdomovec V.T., kterého opakovaně vykazovali z veřejných i soukromých budov.

dezinfekce

Bohužel absence alkoholu v krvi a problémové chování mu bránilo ve využití služeb nízkoprahových zařízení. V jednom případě, konkrétně o druhém svátku vánočním, byl ve večerních hodinách převezen na PZS do Sokolova. Během svátků byl třetím a zároveň posledním opilcem, kterého strážníci do Sokolova transportovali. Tím se účet převozů za letošní rok uzavřel na konečných 164. Oproti předešlému roku došlo k poklesu převozů o 20 %.

Zmiňovaná pomoc se nejvíce týkala seniorů, kteří mají ztíženu pohyblivost. Během roku takto strážníci vyjížděli do domácností více jak 70krát. Během svátků strážníci pomohli i dvěma motoristům, kterým vypověděla službu baterie a desetileté dívence, kterou den před štědrým dnem zapomněli vyzvednout v kině. Šum mezi rodiči a prarodiči strážníci vyřešili a dívku v pořádku předali.

K rušení nočního klidu byla městská policie volána pouze dvakrát, jednou díky bujaré oslavě v bytě a podruhé na silvestra do jedné z karlovarských restaurací. Stejný počet případů se váže i k evergreenu, kterým je ohrožení pod vlivem návykové látky. Ani na konci roku si řidiči nedali říci. Poprvé krátce po půlnoci na štědrý den byli strážníci přivoláni do Drahovic k vozidlu, které skončilo díky opilosti řidiče v oplocení zahrady - viz foto. Na místě již věc řešili policisté, strážníci jim tak poskytli potřebnou součinnost. Druhý případ se odehrál 1. ledna před pátou hodinou ranní, kdy motorizovaná hlídka prováděla kontrolu městské části Drahovice. Při ní si všimla vozidla, jehož nepravidelná jízda dávala tušit rozpoložení řidiče. Následná kontrola potvrdila přítomnost alkoholu a případ si tak převzala Policie ČR. Jestliže v roce 2019 strážníci přistihli za volantem pod vlivem návykové látky 20 řidičů, tak v letošním roce si „první úlovek“ připsali již po pár hodinách.


Zdroj: Městská policie Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy