Karlovy Vary: Po dobu uzavírky Doubského mostu bude v provozu kyvadlová doprava

V souvislosti s plánovanou rekonstrukcí a úplnou uzavírkou Doubského mostu na silnici I/20 v Karlových Varech, kterou připravuje Ředitelství silnic a dálnic ČR, bude do provozu uvedena náhradní autobusová kyvadlová doprava. Ta zajistí a usnadní pohyb obyvatelům, kteří most využívají jako pěší spojnici.

dezinfekce

Zavedení kyvadlové linky inicioval 1. náměstek primátora města Karlovy Vary Čestmír Bruštík na dnešním jednání se zástupci Ředitelství silnic a dálnic ČR, Krajského úřadu Karlovarského kraje, Policie ČR, zhotovitele rekonstrukce, projektanta a dalších účastníků.

„Město, jako jeden z účastníků správního řízení o stanovení uzavírky, se zřeklo své původní námitky k zachování průchodu pro pěší. Nechceme v žádném případě jakkoliv zdržovat nebo prodlužovat rekonstrukci mostu. Proto jsme s přihlédnutím na četné podněty obyvatel čtvrtí Tašovice a Doubí iniciovali zavedení kyvadlového spoje pro obyvatele, kteří při cestách do zaměstnání, škol a k lékaři přecházejí Doubský most pěšky. Zachovali jsme se konstruktivně, v zájmu obyvatel města i v zájmu bezpochyby potřebné a bezproblémové rekonstrukce mostu. Proto mě mrzí, že ze strany krajského úřadu a zástupců kraje jsme opakovaně obviňováni z průtahů ve správním řízení vedené krajským úřadem. Město námitku k zajištění průchodu pro pěší vzneslo poté, co bylo zjevné, že nikdo jiný tento podnět v rámci zahájeného řízení nechce uplatnit,“ podotýká 1. náměstek primátora města Čestmír Bruštík. 

O tom, že uzavírka mostu byla odložena jsme informovali zde.

Dnes v dopoledních hodinách jsme vás dle aktuálních informací tiskové mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje informovali o tom, že most v Doubí bude uzavřen již tento čtvrtek - viz zde. Jsme si vědomi toho, že nyní zveřejňujeme článek, kde jsou uvedeny rozdílné datumy a ve kterém je nyní, dle tiskové mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary, uveden datum 18.4.2018 (středa), jelikož je ale po pracovní době a my nemůžeme správný datum již ověřit, zveřejníme správný údaj zítra jen co to bude možné. Děkujeme za pochopení.

Po dobu uzavírky Doubského mostu bude od 18. 4. 2018 jako náhrada za uzavření mostu pro pěší v provozu kyvadlový spoj mezi zastávkami Doubský most a U Zámečku. Doprava bude zdarma a bude zajištěna v pracovních dnech v časech od 6:50 do 8:00 hodin a od 12:30 do 14:30 hodin. Spoj bude provozovat Dopravní podnik Karlovy Vary.

Běžná dopravní obslužnost Tašovic linkami MHD bude zachována v plné míře. Doprava dětí z této lokality do škol bude nadále zajišťována školními spoji, které jezdí ráno z Tašovic bez přestupu k ZŠ 1. máje ve Dvorech a dále k ZŠ Poštovní v Tuhnicích a ZŠ Dukelských hrdinů a v odpoledních hodinách zpět. Na trase Doubí - ZŠ 1. máje ve Dvorech a zpět budou nasazeny náhradní spoje v rámci jízdního řádu č. 16. Pro zabezpečení přepravy cestujících ve večerních hodinách dojde i k úpravě trasy linky č. 52, která pojede po své trase od Tržnice do Dvorů, odkud se vrátí na Plzeňskou ulici a dále bude pokračovat do Doubí. Informace o provozu spojů jsou zveřejněny na jízdním řádu linky č. 52.

Výlukové jízdní řády budou od středy 18. 4. vyvěšeny na autobusových zastávkách a na webu www.dpkv.cz. Budou také dostupné v přepravní kanceláři dopravního podniku v Zeyerově ulici.

Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy