Karlovy Vary: Opětovně řídil i přesto, že má uložen zákaz řízení

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary Rybáře sdělili podezření 42letému muži z Nejdku ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Podezřelý muž měl nejprve 3. srpna 2019 v dopoledních hodinách v Karlových Varech po ulici Hraniční řídit osobní automobil značky Renault. Následně byl zastaven a zkontrolován místní policejní hlídkou. Po výzvě k předložení dokladů předepsaných pro provoz a řízení motorových vozidel muž předložil pouze občanský průkaz. Provedenou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že řidič má uložen Magistrátem města Karlovy Vary platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Za volant osobního vozidla měl opět usednout během jednoho týdne ještě několikrát. K jeho smůle byl v dalších čtyřech případech zastaven a kontrolován v Karlových Varech na různých místech policejními hlídkami z Obvodních oddělení Karlovy Vary – Rybáře a Karlovy Vary – město. Policisté s ním vždy provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s negativním výsledkem. Ve všech případech se řidič odmítl podrobit orientačnímu testu na návykové látky.

Za jeho protiprávní jednání mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.09.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy