Karlovy Vary: Opakovaně kradl. Dopustil se i loupeže

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.

dezinfekce

Obviněný muž měl na začátku července v nočních hodinách v Karlových Varech vylézt po stavebním lešení na střechu, odkud měl odtrhat střešní krytinu z měděného plechu, s úmyslem jí odcizit. Přitom byl vyrušen oznamovatelem a z místa utekl pryč. Takového jednání se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech odsouzen pro stejný přečin a trest již vykonal ve věznici.

Kriminalisté ho dále obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, které se měl dopustit na konci ledna v Karlových Varech. Z místní prodejny měl odcizit 8 balení kávy, které si vložil do s sebou přinesené tašky a s ní prošel přes pokladní zónu bez zaplacení. Před prodejnou byl zastaven ostrahou prodejny, kdy se odcizené kávy chtěl zbavit odhozením do koše. Ostrahou i manažerkou prodejny byl vyzván, aby je následoval do zázemí prodejny, čemuž nevyhověl a z prodejny utekl. Poté se však vrátil zpět na místo a dostihl manažerku prodejny, která v té době odnášela odcizenou kávu v tašce zpět na prodejní plochu. Obviněný muž tašku uchopil a začal se o ní s ženou přetahovat. Na pomoc přispěchal i zaměstnanec ostrahy, avšak agresivní muž užil násili, silou tašku vytrhl a utekl pryč.

Další krádeže se měl dopustit v dubnu opět v Karlových Varech. Zde měl vejít do skladových prostor obchodu, odkud odcizil prázdnou přepravku s lahvemi. Tu se pak snažil vrátit přes automat výkupu lahví, avšak neúspěšně, neboť byl zadržen ostrahou prodejny.

Na začátku července měl opět v nočních hodinách vyšplhat po lampě veřejného osvětlení a vstoupit na střechu prodejny, kde odštípal několik metrů kabelů v úmyslu je odcizit. Zde byl však přistižen pracovníkem ostrahy objektu, který přivolal policejní hlídku. Policisté na místě muže zadrželi.

Celkem tak způsobil škodu kolem 13 tisíc korun. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce muže poslal do vazební věznice. Za loupež mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 09.07.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy