Karlovy Vary: Okrádal pokladní v bankách. Obohatil se téměř o 80 tisíc

Kriminalisté z Obvodního oddělení z Karlových Varů zahájili trestní stíhání 49letého cizince, jako obviněného se spáchání přečinu podvod. Podvodu se měl v několika případech dopustit cizinec u přepážky s finanční hotovostí v několika bankách.

dezinfekce

Výměny peněz se měl obviněný muž dopustit nejméně ve čtyřech případech od začátku měsíce února do konce března 2018 na různých místech v České republice. V jednom případě se měl muž svého jednání dopustit také v bance na Karlovarsku. Scénář byl vždy téměř stejný. Muž měl ve všech případech přijít do banky, kde požadoval od pokladní rozměnit finanční částku. Obsluha na pokladně v bance muži vyhověla a peníze mu vždy rozměnila. Obviněný 49letý muž měl v nestřeženém okamžiku z rozměněných peněz odebrat částku a opět požádat pokladní, aby mu ještě jednou peníze rozměnila na bankovky jiné nominální hodnoty. Ta v domnění, že má stejnou částku, jako původní, mu opět vyhověla a vrátila znovu rozměněné peníze zpět v plné výši. Muž si vždy peníze převzal a odešel.

Svým jednáním 49letý obviněný muž způsobil bankám škodu v celkové výši téměř 80 tisíc korun.

Na návrh státního zástupce byl obviněný zadržen a vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

pprap. Bc. Soňa Hergezelová
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy