Karlovy Vary: Ohlédnutí za Mezinárodním filmovým festivalem

Dvaapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který patří mezi nejprestižnější akce svého druhu ve střední a východní Evropě, je úspěšně za námi.

dezinfekce

O slavné filmové tvůrce a herce nebyla opět nouze. Mezi hlavní hvězdy festivalu patřil herec, scenárista, režisér, producent a letošní držitel Oscara a Zlatého glóbu Casey Affleck, herečka a producentka Uma Thurman či herec a hudebník Jeremy Renner.

Po červeném koberci se prošel i hudební skladatel James Newton Howard, který obdržel Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Cenu prezidenta festivalu Jiřího Bartošky za přínos české kinematografii naopak dostal scenárista a režisér Václav Vorlíček. Hlavní soutěž ovládl po patnácti letech domácí film. Drama Václava Kadrnky Křižáček získalo spolu s Křišťálovým glóbem i finanční odměnu ve výši pětadvacet tisíc dolarů.

Festivalu se letos zúčastnilo na 13 734 akreditovaných návštěvníků. Karlovarský kraj jakožto jeden z hlavních partnerů akce měl v hotelu Thermal vlastní stánek, kde se soutěžilo o oblíbené slamáčky, barevné větrníky či sluneční brýle s logem Živý kraj. Kromě toho uspořádal pro své obyvatele soutěž o volné vstupenky na filmová představení, zajistil exkluzivní předpremiéru filmu Oklamaný v kinech po regionu a pro rodiny s dětmi přichystal v areálu Meandru Ohře program plný tance a zábavy. Ti, kteří si budou chtít připomenout atmosféru mezinárodního filmového festivalu, mohou až do konce července navštívit výstavu vášnivého amatérského fotografa a sběratele autogramů slavných osobností Vladimíra Zábranského ve foyer krajského úřadu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy