Karlovy Vary: Odcizili přes milion a půl

Karlovarští kriminalisté prověřují dva případy krádeže, při kterých bylo odcizeno celkem 1 600 000 korun. Obou případů se měli zřejmě dopustit stejní pachatelé.

dezinfekce

Dne 11. února 2018 v době od 15:45 do 16:00 hodin přišel 47letý muž se svojí přítelkyní do karlovarské restaurace v Zeyerově ulici. Přes opěradlo své židle si muž odložil svojí příruční tašku a bundu. Během návštěvy restaurace se k vedlejšímu stolku posadili dva muži, kteří během chvíle odešli. Když si 47letý muž chtěl vyndat ze své tašky mobilní telefon, zjistil, že mu v ní chybí obálka, ve které měl uloženou finanční hotovost v celkové částce kolem 1 400 000 korun v bankovkách české měny a Euro. Celou věc pak muž ihned nahlásil na policii. Na služebně pak uvedl, že muž, který k němu seděl zády, mohl být ve věku kolem 30 let, cca 180 cm vysoké štíhlé postavy, světlé vlasy učesané na patku, upravené vousy. Na sobě měl bundu s kapucí lemovanou kožešinou a kolem krku šálu. Po vyhodnocení kamerových záznamů měl být druhý z mužů vyšší štíhlejší postavy, na očích brýle a na sobě modré kalhoty a modré triko s dlouhým rukávem. Při prověřování tohoto případu kriminalisté zjistili, že oba muži měli přijet s dalším mužem osobním vozidlem značky Toyota Avensis zřejmě bílé barvy, které zaparkovali na ulici Varšavská. Peněženku s penězi odcizili pouze dva muži, přičemž jejich doprovod na ně čekal v nedaleké restauraci. Po krádeži odjeli všichni tři společně již zmíněným vozidlem.

Kriminalisté zjistili, že ti stejní pachatelé, a to jeden z mužů krádeže v restauraci a muž, jenž jim dělal doprovod, se měli dopustit i další krádeže. K té došlo 11. listopadu 2017 v době od 17:30 – 17:45 hodin v jiné karlovarské restauraci. Zde byl 39letý cizinec se svými známými. Svojí bundu si odložil přes opěradlo židle, na které seděl. Po chvíli si k vedlejšímu stolu přisedli dva muži, kteří po krátké chvilce zase odešli. Při placení útraty muž zjistil, že mu z kapsy bundy byla odcizena finanční hotovost 10 tisíc dolarů, což je v přepočtu kolem 218 tisíc korun. První muž měl být mladšího věku kolem 25 – 30 let, přibližně 185 – 190 cm vysoké sportovní postavy, tmavé hnědé vlasy, rovné v obličeji upravené vousy přes bradu k uším a na sobě měl šedo modrou prošívanou zimní bundu s kapucí, tmavě modré kalhoty a černé sportovní boty s bílou podrážkou. Druhému muži mohlo být přibližně 50 let, cca 175 cm vysoké střední postavy, měl prošedivělé krátké rovné vlasy, bez vousů. Na sobě měl modrou bundu v horní části ramen černé barvy, světle modré kalhoty, černé boty do špičky a v ruce nesl reklamní tašku zlaté barvy s nápisem.

Policie žádá veřejnost o pomoc při ztotožnění všech tří mužů z obou případů. V případě jakékoliv informace volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu a pomozte k jejich dopadení.

nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy