Karlovy Vary: Odcizil osobní vozidlo

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 38letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Obviněný muž se měl během měsíce prosince a ledna vloupat v Karlových Varech do panelových domů a následně do sklepních kójí a kočárkárny. Ty v některých případech pouze prohledal, ale přesto způsobil škodu při vloupání nebo odcizil různé věci jako například jízdní kolo, koloběžku, nářadí či příslušenství k PC. Na konci ledna během noci dokonce vnikl do pracovny bytu, odkud měl odcizit různé nářadí, peněženku s platebními kartami a klíče od osobního vozidla, které  bylo zaparkováno před domem. Toho následně využil a vozidlo také odcizil. 

Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši téměř 180 000 Kč.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce rozhodl o uvalení vazby na obviněného a policisté jej následně eskortovali do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy