Karlovy Vary: Od pátku bude v Galerii umění k vidění výstava Festival

Výstava Festival aneb třicet let festivalové atmosféry objektivy předních českých fotografů.

dezinfekce

Od 29. června do 9. září 2018 v Galerii umění Karlovy Vary v rámci 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu proběhne výstava fotografií s názvem Festival. Představí více než stovku snímků od renomovaných českých fotografů. Výstava Festival nabídne snímky, ve kterých reflektuje nejen význam této kulturní a společenské akce, ale podává i zprávu o estetice a vyjadřování v současné české dokumentární fotografii.

Fotografie zahrnují část portrétní, kde budou k vidění portréty významných zahraničních i českých osobností, spojených se zdejším festivalem - např. Sharon Stone, John Travolta, John Malkowich, Renée Zellweger, Leonardo Di Caprio, Anna Geislerová, Taťána Vilhelmová, Iva Janžurová, Miloš Forman a další.  Vedle portrétů zde budou i snímky dokumentární a reportážní, které návštěvníkům odhalí zákulisí a zázemí festivalu. Divák tak bude mít díky fotografiím jedinečnou příležitost nahlédnout do jinak nepřístupných míst, kde festival vzniká.

Vystavující autoři: Michal Čížek, David W. Černý, Zuzana Mináčová, Tomáš Novák, René Volfík, Michal Ureš, Tereza Křenová, Štěpán Hon, Martin Divíšek, Filip Singer, Radovan Šubín, Eva Kořínková, Tomáš Tesař, Milan Jaroš, Tomáš Železný.


Zdroj:  kviff
            Galerie umění Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.06.2018 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy