Karlovy Vary: Nová ambulance paliativní péče

V Karlových Varech byla otevřena první paliativní ambulance v Karlovarském kraji pro pacienty v pokročilých stádiích nádorových i nenádorových onemocnění.

dezinfekce

Ambulance byla slavnostně otevřena dne 24. 9. 2019 (viz zde) a je určena všem nemocným v pokročilých stádiích nádorových i nenádorových onemocnění, u nichž onemocnění dospělo do nevyléčitelného stadia. Péče je plně hrazena z veřejného zdravotního pojištění všech zdravotních pojišťoven. Hlavním cílem léčby je zlepšení kvality života s ohledem na přání a potřeby nemocného. V rámci poskytovaných služeb jsou plně respektovány individuální potřeby každého pacienta a opomíjena není ani psychická a sociální podpora. Při léčbě v ambulanci je kladen důraz a pozornost na řešení nepříjemných projevů choroby (např. bolest, dušnost, nechutenství, úzkost apod.). V rámci jedné organizace probíhá spolupráce s multidisciplinárním týmem speciální paliativní péče v mobilním hospici, tedy doma.

Plný provoz ambulance byl zahájen v říjnu 2019. Provozní doba ambulance je v pondělí od 7.00 hod. do 15.30 hod. a je možné se zde objednat telefonicky na čísle: 776 426 151 nebo prostřednictvím emailu: paliativniambulance@ladara.eu. 

Ambulanci provozuje LADARA, s. r. o., na adrese Čankovská 1021/19 Karlovy Vary.



Zdroj: město Ostrov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy