Karlovy Vary nabízí nezaměstnaným možnost rekvalifikace

V současné situaci není zrovna ideální doba na změnu práce. Bohužel firmy ale začínají propouštět a je třeba myslet na budoucnost.

dezinfekce

Ekonomická krize se blíží a to napříč téměř všemi obory. Někteří to pocítí méně, jiní více. Nezaměstnanost se držela nízko (kolem 3 %) velmi dlouhou dobu, nyní má tendenci zase stoupat. Karlovy Vary nabízí nezaměstnaným možnost rekvalifikace…

Zájemci o práci byli dosud zvyklí na to, že měli firmy o pracovníky nouzi, a tak bylo možné vyjednat vyšší mzdu a lepší pracovní podmínky. To v této chvíli ale neplatí, alespoň ne všude. Pořád jsou však nabídky práce, kde hledají nové zaměstnance a nabízí zajímavé uplatnění na trhu práce. Na některých dobře placených pozicích se může stát, že si s dosavadním vzděláním nevystačíte. Řešením jsou rekvalifikační kurzy, které jsou v posledních letech čím dál oblíbenější.

Rekvalifikační kurzy Karlovy Vary vám doplní znalosti

V Karlovarském kraji je vcelku bohatá nabídka rekvalifikace. Nejčastěji probíhá v okresních městech Karlovy Vary, Cheb a Sokolov. Máte-li zájem o rekvalifikační kurzy Karlovy Vary, z nabídky si určitě vyberete. Vzdělávejte se kupříkladu v oblastech, jako jsou účetnictví, personalistika, online marketing a práce na počítači nebo vás třeba osloví masérské kurzy či práce v sociálních službách.

Co je to vlastně rekvalifikace?

Rekvalifikaci můžete chápat jako doplnění vašeho vzdělání o novou kvalifikaci a o rozšíření dosavadních znalostí. Buď se tedy naučíte úplně něco nového (v pro vás dosud neznámém oboru), nebo si vaše nynější vědomosti rozšíříte a prohloubíte. S výběrem dalšího vhodného vzdělání vám může pomoci úřad práce nebo vás třeba láká už delší dobu práce v určité oblasti. Při určení té nejlepší kvalifikace přímo pro vás, vycházejte zvašich dosažených schopností a zkušeností, ukončeného vzdělání a zdravotního stavu.

Najděte lepší práci díky další kvalifikaci

Lákalo vás už dříve naučit se účetnictví, chtěli jste umět zpracovávat mzdy nebo ovládat personalistiku? Na další vzdělání není nikdy pozdě. Důkazem je to, že rekvalifikační kurzy absolvují ve velké míře i lidé starší padesáti let. Leckdy se přihlásí i senior, který si chce udržet práci z důvodu nízké penze. Praxe v oboru je sice zaměstnavateli velmi ceněná, ale aktuální znalosti a teorii umět stejně musíte. Např. pokud zvolíte účetnictví Karlovy Vary, počítejte s pravidelným zaškolováním a dovzděláváním z dané oblasti i do budoucna.

Rekvalifikace Karlovy Vary přes dotační programy

Úřad práce má pro zájemce, kteří jsou v evidenci uchazečů o zaměstnání, nabídku na proplacení rekvalifikace až do výše 50.000 Kč. Z této sumy si můžete nechat proplatit jeden nebo třeba i dva kurzy. Vyberte si obor podle vlastního uvážení, ale pokud si nejste jistí, vzdělání vám navrhne přímo úřad práce. Vybrat si lze z nabídky, kterou má ÚP Karlovy Vary. Najdete ji na webových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí. Další zajímavou možností jsou dotační programy přes POVEZ II. Ty jsou určené pro OSVČ, zaměstnavatele a jejich zaměstnance. V tomto případě být na ÚP v evidenci nemusíte.

Tip! Výraznější šance na schválení žádosti o dotaci budete mít, když si vyberete kurz s akreditací. Vzdělávací společnost Orange Academy s.r.o. má oprávnění k výuce od MŠMT.

Kurzy vzdělávací společnosti Orange Academy s.r.o. jsou určeny pro začátečníky, ale ani pokročilí studenti se nebudou nudit. Není na škodu si zopakovat učivo a aktualizovat si platné znění zákonů. Úspěšní absolventi obdrží oficiální osvědčení o rekvalifikaci vydané MŠMT s celostátní platností. Výuka se zaměřuje především na praxi, praktické počítání příkladů a modelové situace, které uslyšíte od zkušených lektorů s praxí v oboru.

Kromě prezenčních lekcí máte možnost využít e-learning. V ceně kurzu jsou učebnice, psací potřeby a další materiály. Kurzy mzdového účetnictví a personalistiky probíhají v centru Karlových Varů v blízkosti autobusového nádraží a dolního vlakového nádraží na adrese Moskevská 11.

V případě zájmu kontaktujte společnost Orange Academy telefonicky na čísle + 420 511 119 990 nebo napište na e-mail kurzy@orangeacademy.cz.

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy