Karlovy Vary: Na lávku na Horním nádraží nejdříve za měsíc (TV Západ)

Osmdesátitunová lávka přes koleje Horního karlovarského nádraží je sice na místě, ale chodci se po ní projdou nejdříve za měsíc. Na jejím tělese totiž stále probíhají práce.

dezinfekce

K dvojímu prodloužení termínu zprovoznění lávky došlo kvůli přeložce kabelů, ale i výlukám. Ty město jako investor stavby za 25 milionů bez DPH chtělo sladit s probíhajícími pracemi na stavbě nádraží. Původní termín dokončení 4. června byl dodatkem posunut na 31. srpna. 

První chodci by se mohli po lávce projít v polovině července, kdy má být tři metry široká lávka uvedena do předběžného užívání. 

Dva výtahy, z čehož má být jeden pro cyklisty, budou zprovozněny současně s kolaudací lávky. Hlavní ocelová konstrukce pochází z Vítkovic a celkem se lávka skládá asi ze tři tisíc kusů. 

Během srpna zároveň začnou úpravy prostoru před nádražím. Práce za zhruba 20 milionů korun právě město soutěží ve výběrovém řízení. 

Současná lávka bude odstraněna po dokončení té nové. Práce na komplexní revitalizaci Horního nádraží by měly skončit v začátku roku 2019.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy