Karlovy Vary: Na jiné jméno uzavřela smlouvu na plyn a elektriku

KARLOVARSKO – Poškozené způsobila škodu kolem 50 tisíc korun. 

dezinfekce

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 44leté ženy z Karlových Varů, kterou obvinili ze spáchání přečinu podvodu.

Toho se měla dopustit v listopadu roku 2015. V úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch, odeslala z emailu své známé žádost o připojení elektrické energie, přičemž  jí také uvedla jako odběratele. Poškozenou o této skutečnosti ani neinformovala. Na základě toho došlo k uzavření smlouvy a obviněná žena odebírala elektrickou energii, aniž by platila zálohy. Poškozené ženě tak vznikl dluh vůči elektrárně necelých 20 tisíc korun.

Ve stejný den, kdy zažádala z emailu své kamarádky o připojení elektriky, zažádala stejným způsobem i odběr plynu. I v tomto případě byla uzavřena smlouva a obviněná odebírala plyn, aniž by platila zálohy. Poškozené tak vůči plynárně vznikl dluh na neplacených zálohách kolem 30 tisíc korun.

Obviněná žena se podvodu dopustila i přesto, že za něj již byla v posledních třech letech odsouzena a potrestána soudem. Teď jí v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy