Karlovy Vary: Milovníci vážné hudby jsou zváni na Dvořákův karlovarský podzim

Září se v Karlových Varech nese ve znamení českého skladatele světového formátu Antonína Dvořáka.

dezinfekce

Na zahajovacím koncertě, který se uskuteční již tento čtvrtek v Grandhotelu Pupp, zazní mimo jiné i symfonické básně podle Kytice od Karla Jaromíra Erbena. Akce se koná za podpory Karlovarského kraje. 

První skladbou, kterou Karlovarský symfonický orchestr uvede 183. koncertní sezónu a festival Dvořákův karlovarský podzim, bude Koncert pro housle a orchestr a moll. Jako sólista se představí karlovarský rodák, houslista Marek Pavelec, patřící k nejvýraznějším talentům své generace. Poté zazní tři z Dvořákových symfonických básní - Vodník, Polednice a Holoubek, které zkomponoval podle balad Karla Jaromíra Erbena ze sbírky Kytice. Koncert začíná v 19.30 hodin.

V neděli 17. září se pak odehraje od 16 hodin pietní akt u pomníku Antonína Dvořáka ve Dvořákových sadech. Následně se v Kostele sv. Máří Magdalény uskuteční Mše za Antonína Dvořáka, během níž zazní za doprovodu varhan výběr z Biblických písní a Mše D dur „Lužanská“. Vedle sólistů se představí také Karlovarský pěvecký sbor. Začátek je v 16.30 hodin.

Více informací o festivalu naleznete na stránkách zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy