Karlovy Vary: Město se dostalo do hledáčku jihokorejských filmařů

Od čtvrtka 31. srpna 2017 do středy 6. září 2017 bude v Karlových Varech natáčet štáb hlavní jihokorejské televize KBS. Půjde o záběry do připravovaného osmnáctidílného seriálu "Are You Human Too", v němž bude hrát jedna z korejských megastar, herec a zpěvák Seo Kang-joon.

dezinfekce

Natáčení v našem regionu zprostředkovala Filmová kancelář Karlovarského kraje.

„Záběry se budou pořizovat na našem letišti, na Mlýnské i Zámecké kolonádě nebo v lázeňských lesích. Vzhledem k tomu, že přijede asi sto členů korejského štábu a ještě další doprovod z české produkční společnosti, rozhodla se Rada kraje podpořit filmaře příspěvkem na dopravu z Prahy a zpět i po našem regionu. To, že si vybrali právě naše lázeňské město, je další vítaný krok ke zviditelnění kraje a k posílení přílivu turistů,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Korejská produkce oslovila Filmovou kancelář Karlovarského kraje, jež pomáhala s výběrem lokací, při zajištění záborů prostranství a povolení k natáčení, ale například také s kontakty na výrobce regionálních produktů, které se objeví ve vybraných scénách.

„Celý projekt se uskutečnil díky skvělé spolupráci místních institucí, výrobců, hoteliérů a hlavně díky podpoře vedení kraje a města. Karlovarský kraj je skutečně „film friendly“ a štáby toho čím dál více využívají,“ dodal Petr Židlický, který vede Destinační agenturu Karlovarského kraje, pod níž spadá činnost filmové kanceláře.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy