Karlovy Vary: Město pro vánoční trhy pořídilo nové stánky

Zbrusu nové stánky pro prodejní trhy v Karlových Varech už dostaly vánoční kabát. Město představilo jednu z novinek letošních vánočních trhů.

dezinfekce

Město pořídilo 21 variabilních stánků. Na jejich podobě spolupracovalo s Kanceláří architektury města už od jara letošního roku. Cílem bylo sjednotit vzhled a vybrat design vhodný pro veřejná prostranství v Karlových Varech.

Inspirací městským architektům byly trhy v Německu a Itálii. Výsledkem je promyšlená konstrukce umožňující vysokou variabilitu, modularitu a snadnou manipulaci. Stánky lze spojovat do větších sestav a přizpůsobit je tak různým trhům a příležitostem. Mohou být složeny do většího stánku nebo altánu beze stěn například pro horké dny.

Konstrukce nových stánků je z pozinkovaných jeklů, nechybí odvod dešťové vody, stěny tvoří březová voděodolná překližka s bezbarvou lazurou. Tento materiál byl zvolen pro svou atraktivní přírodní texturu a zároveň tvarovou stálost i v sychravém počasí. Střecha je z bílé průsvitné nepromokavé plachtoviny. Nechybí osvětlení a elektroinstalace.

Podrobný popis včetně nákresů a náhledů je k dispozici na stránkách zde.

Cena jednoho stánku činí v jedné variantě zhruba 111 tisíc, ve druhé cca 113 tisíc korun bez DPH.

Jde o souhrn částek za jednotlivé části stánků, protože pokud by město poptávalo stánek v navržené podobě jako celek, cena by se dle průzkumu trhu vyšplhala na až 170 tisíc korun. Výběrem dodavatelů jednotivých částí a odborných profesí se tedy podařilo ceny výrazně snížit. (Cena, za kterou se před 10 lety kupovaly dosud využívané stánky, byla 100 tisíc korun za kus.)

Nové stánky nahradí ty dosud využívané, které jsou již zastaralé a nemají jednotnou podobu. Společnost KV City Centrum, která je mimo jiné organizátorem městských trhů, je tak může využívat na řadu akcí v průběhu celého roku.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.12.2019 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy