Karlovy Vary: Město letos přivítalo již pošesté Noc literatury

Přesto, že čtecí místa byla tentokrát v historickém centru města, bez možnosti přijet autem a od zastávek MHD se zájemci o současnou evropskou literaturu museli také trochu projít, si jí nenechalo ujít téměř 100 posluchačů.

dezinfekce

Na šesti zajímavých místech četlo ukázky ze současné italské, portugalské, rakouské, švédské, romské a švýcarské literatury šest skvělých karlovarských herců. 

„Jsme vždy velice poctěni, když herci karlovarských souborů souhlasí se spoluprací na této významné evropské akci na podporu literatury a čtenářství obecně. Letos spolupráci, přes značné pracovní vytížení, přijali Hana Franková, Anna Ratajská, Ivana Sedláčková, Karel Beseda, Viktor Braunreiter a Marek Himl a jejich vystoupení bylo jako vždy excelentní a pro posluchače nezapomenutelné,“ uvedl ředitel Krajské knihovny Karlovy Vary Vratislav Emler. 

Četlo se ve dvou církevních objektech, z nichž jeden Chrám svatých nejpřednějších apoštolů Petra a Pavla stále slouží svému původnímu účelu a jeho správci laskavě zapůjčili na čtení Noci literatury chrámovou knihovnu. Návštěvníci měli tak jedinečnou příležitost nahlédnout do útrob a zázemí chrámu. Druhý, dnes již bývalý církevní objekt, anglikánský kostel sv. Lukáše přivítal posluchače v zajímavé expozici Muzea voskových figur. 

V noblesní atmosféře hotelu Savoy Westend čekal posluchače nejen uhrančivý přednes Karla Besedy, ale také malé občerstvení. 

Hostinec a hotel Chebský dvůr a Zámecká věž lákaly posluchače na zajímavé historické prostory a neopakovatelný genius loci a atrium ředitelství Muzea Karlovy Vary na zajímavé místo pod širým nebem a také svou velmi příjemně neformální a přátelskou atmosférou. 

Takže nakonec ani déšť a chlad neodradil příznivce literatury od putování za současnou literaturou po zajímavých místech a všichni zúčastnění se shodli, že se příští rok na tuto putování vydají znovu a rádi. 

A kam to bude? To je zatím tajemství!

Pokud jste letošní Noc literatury z nějakého důvodu nestihli a teď toho litujete, nezoufejte. Tradiční „Post-noční večírek literární“ se bude konat na Pobočce Lidická 19. 6. 2019 od 18.30 hodin a tam si budete moci všechny interprety a jejich ukázky letošní Noci literatury poslechnout. 

O konání této akce jsme vás informovali zde.


Zdroj: Bc. Michaela Němcová, Krajská knihovna Karlovy Vary

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy