Karlovy Vary: Město jedná s nájemci Tržních krámků

V pondělí se na pozvání náměstka primátora pro městský majetek, Michala Riška, konala v budově magistrátu schůzka s nájemci Tržních krámků. Náměstek přítomným vysvětlil, v jaké fázi nyní záměr města je – byly vyčleněny rozpočtové prostředky ve výši cca 20 mil. Kč, město žádá o stavební povolení.

dezinfekce

Vize města je provést kompletní rekonstrukci všech stánků najednou s tím, že nájemci nebudou po dobu rekonstrukce platit nájemné, čímž město přijde o několik milionů korun, a pokud mají uzavřené nájemní smlouvy na dobu určitou, ta bude prodloužena o dobu rekonstrukce.

Nájemci požádali, aby se příští schůzky zúčastnil autor projektu na rekonstrukci, a aby město ještě jednou zvážilo, zda by nebylo možné rekonstrukci provádět buď za provozu nebo alespoň postupně, tak aby nebyly všechny krámky uzavřeny po celou dobu rekonstrukce. Náměstek Riško také navrhnul k úvaze, zda by nájemci neměli zájem po dobu rekonstrukce prodávat v provizorních stáncích před jejich současnými obchody na ulici Tržiště.

Na závěr náměstek shrnul podněty z diskuse a přislíbil, že další schůzka se bude konat zhruba za měsíc, že na ní bude projektant a zodpoví dotazy na možnosti rekonstrukce za provozu nebo postupně po jednotlivých krámcích nebo skupinách krámků.


Zdroj: Jan Kopál, tiskový mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy