Karlovy Vary: Město bude opět zářit

Sedm stanovišť, sedm různých audiovizuálních show. To bude letošní ročník oblíbeného festivalu světla „VARY° ZÁŘÍ.“ Těšit se můžete na multimediální show na budovách, kouřových oblacích i vodní stěně.

dezinfekce

Thermal se promění v Hvězdnou bránu, v Dvořákových sadech se spustí Nebeská bouře, zajímavé instalace rozzáří Mlýnskou a Tržní kolonádu, na vodní stěně v korytě Teplé zažijete Čtyři roční období, videomapping na Grandhotelu Pupp připomene 30. výročí Sametové revoluce a na Císařských lázních se odehraje Světelný orchestr - interaktivní videomapping reagující na hlasitost povelů zadaných diváky.

Nenechte si ujít zářivé Vary - o víkendu 13. a 14. září, vždy od 21 hodin do půlnoci.

Program Festivalu světla VARY° ZÁŘÍ 2019
Hotel Thermal
- multimediální show - Hvězdná brána
Umělec: Tomáš Carda
Multimediální show Hvězdná brána Vás bude lákat již z dálky. Velké kruhové plátno umístěné ve výšce, společně s výkonnými světly samo o sobě připomíná hvězdnou bránu. Obsahem projekce odehrávající se na velkém kruhovém plátně bude putování vesmírem pomocí červích děr. Tato pouť bude odhalovat známý i neznámý vesmír a představovat nejrůznější, mnohdy až prapodivné světy a planety. Můžete se dostat také do nebezpečných částí vesmíru. V případě nebezpečí bude červí díra ihned uzavřena. Po uzavření červí díry, a tedy i hvězdné brány, začíná celá pouť od počátku.

Dvořákovy sady - interaktivní multimediální stanoviště - Nebeská bouře
Umělec: Adam Ligocki
Světelná audiovizuální instalace Nebeská bouře vás pocitově přenese nad bouřková oblaka, ve kterých probíhá neskutečná podívaná. V mračnech se blýská a pulzují všemi barvami. Tato nevídaná podívaná je doplněna výraznými zvukovými efekty. Stanoviště je interaktivní a tak se každý bude moci mraků (pěny) dotýkat a hrát si v nich. Návštěvníci se také projdou po vytyčené trase v nebeských mracích (v pěně).

Mlýnská kolonáda - Kinetická LED show - DNA
Umělec: Karel Antonín
Jedinečná kinetická světelná instalace DNA nabízí unikátní pohled na desítky světelných LED trubic, které jsou zavěšeny na desítkách pohyblivých motorů. Díky tomu vytvářejí fascinující 3D obrazce v nejrůznějších barvách, polohách a výškách přímo nad hlavami diváků. Trubice zobrazují nejrůznější obrazce od vln připomínajících vodní hladinu po rotace a struktury připomínající DNA v nejrůznějších barvách a pozicích.

Tržní kolonáda - světelná show - Mineralizace
Umělec: Patrick Jennings (UK)
Světelnou audiovizuální instalaci Mineralizace tvoří speciálně upravené světelné programovatelné pásky a lišty s LED světly, které jsou připevněny na konstrukci a tvoří jedinečnou audiovizuální show. Díky programování budete jednotlivě řídit tisíce pixelů, které jsou umístěny v těchto páscích a lištách. Za doprovodu hudby a ruchů bude vytvořeno jedinečné audiovizuální stanoviště Mineralizace, které rozehraje Tržní kolonádu. 

Divadelní náměstí / řeka Teplá - projekce na vodní stěnu - 4 roční období
Umělec: Jiří Miřatský
Projekce na vodní stěnu ve 3D. Příběh 4 roční období, jehož podkladem je stejnojmenná skladba od Vivaldiho představí životadárnou sílu vody z Karlových Varů ve všech ročních obdobích a ve všech jejich podobách. Projekce kombinuje podoby vody společně s hvězdným nebem, Sluncem, Měsícem, přecházejícími souhvězdími a znameními zvěrokruhu dle ročních období. Některá období doplní i typické přírodní prvky jako růst rostlin či padající listí. Prostor zde samozřejmě dostanou i Karlovy Vary. Jejich dominanty a podoby v různých ročních obdobích se budou zjevovat ve velkých 3D bublinách, které doplní lázeňskou atmosféru.

Grandhotel Pupp - videomapping - 1989
Umělec: Michal Nárovec
Videomapping na Grandhotelu Pupp, který uctí výročí 30 let od Sametové revoluce. Představení na motivy sametové revoluce bude kloubit významné okamžiky, které vedly k sametové revoluci a vzniku našeho svobodného demokratického státu spolu s uměleckými a architektonickými prvky. Videomapping bude zahrnovat scény věnované těmto motivům: komunismus - období nesvobody, Charta 77, protesty, revoluce, zvolení prezidenta Václava Havla. Efekty budou vytvářeny primárně v barvách trikolóry. 

Císařské lázně - interaktivní videomapping - Světelný orchestr 
Umělec: Jakub Zuščin
Interaktivní videomapping reagující na hlasitost zadaných povelů diváků. Instalace bude ztvárněna za pomoci částicových systémů a elementů, které obrůstají jednotlivé části budovy. Podle hlasitosti diváků se částice rozrůstají na čím dál větší část objektu. Když diváci překročí stanovenou hladinu zvuku, oživí budovu i uvnitř, kde se zjeví částicové tančící siluety. I když návštěvníci nebudou zrovna aktivní, na budově stále poběží základní vrstva videomappingu, která bude mapovat architekturu Císařských lázní.

Doprovodný program
Pa´tek 13. 9.
14:00 - 17:00 Prezentace vozu° a motocyklu° znacˇky BMW (Hlavni´ posˇta)
19:00 - 21:00 Pestallozzi (stage Vrˇi´delni´ kolona´da)
21:00 - 24:00 Elly Jay (stage Vrˇi´delni´ kolona´da)

Sobota 14. 9.
13:00 - 17:00 Prezentace vozu° a motocyklu° znacˇky BMW (Hlavni´ posˇta)
13:00 - 18:00 Dopravneˇ bezpecˇnostni´ show pro deˇti 4–7 let (Hlavni´ posˇta)
19:00 - 21:00 Timber music (stage Vrˇi´delni´ kolona´da)
21:00 - 24:00 Bury & DeeSaxx (stage Vrˇi´delni´ kolona´da)

Více na stránkách zde.

Informace k zvláštním autobusovým linkám a doporučení k parkování zde.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy