Karlovy Vary: Letošní výtěžek Tříkrálové sbírky je rekordní

Tříkrálovou sbírku 2019 v Karlových Varech, okolních městech a obcích organizovala Farní charita Karlovy Vary.

dezinfekce

Sbírky se zúčastnilo téměř 260 koledníků, kteří měli k dispozici 88 kasiček. Letošní výtěžek, kdy se podařilo vybrat 253 900,- Kč, je nejvyšší v devatenáctileté historii Tříkrálové sbírky. Oproti loňskému roku narostl o 25 669 Kč.

"Tohoto výsledku bychom nedosáhli bez mnoha dobrovolníků – koledníků. Všem patří velké poděkování za ochotu a obětavost," uvádí ředitel Farní charity Karlovy Vary Ing. Aleš Klůc.

Jmenovitě to jsou:
ZŠ Truhlářská Karlovy Vary; ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov Otovice; ZŠ a MŠ Školní Bečov nad Teplou; Obecní úřad Otročín;
karlovarské střední školy – SZŠ a VOŠ Poděbradská; TRIVIS SŠ veřejnoprávní TGM; Střední uměleckoprůmyslová škola; SPgŠ,
gymnázium a VOŠ

Do koledování se dále zapojili:
TOM 6110 - Hroši Chodov; karlovarští skauti z přístavu ORION-oddíly Rigel a Alnitak; Petr Albrecht, WITTE Automotive, Vánoční dům Karlovy Vary, Mateřská škola Krymská 12 Karlovy Vary a farnosti v Karlových Varech, Chodově a Bochově.

Zvláštní poděkování patří Jiřině Regietové a Vánočnímu domu v Karlových Varech za uspořádání Tříkrálového koncertu.

Do letošního ročníku Tříkrálové sbírky se již podruhé zapojila netradiční družina K(raj) + M(ěsto) + B(iskupství) ve složení hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová + primátorka Andrea Pfeffer Ferklová + plzeňský biskup Tomáš Holub.

"Společnostem PROXIMA GASTRO s.r.o. a RABBIT Trhový Štěpánov, a.s. – pobočka Hroznětín děkujeme za bezplatné zajištění občerstvení pro koledníky," uvádí dále Ing. Aleš Klůc.

Slavnostní zahájení letošní sbírky všem zúčastněným zpříjemnil pěvecký sbor ZŠ a ZUŠ Karlovy Vary, Šmeralova.

"Poděkování samozřejmě patří všem dárcům za jejich štědrost a vstřícnost a pracovníkům Farní charity Karlovy Vary za organizaci a zajištění celé sbírky. Vybrané finanční prostředky použijeme na úhradu části nákladů spojených s provozem Týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimerovou chorobou v Karlových Varech," dodává.

O konání Tříkrálové sbírky jsme vás informovali zde.

Zdroj: Ing. Aleš Klůc, ředitel Farní charity Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.01.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy