Karlovy Vary: Krematorium získá novou pec (TV Západ)

Osud karlovarského krematoria je na příštích pět, šest let jasný. Dojde k pořízení nové pece a provoz bude pokračovat. Nové vedení města to oznámilo na první tiskové konferenci od zvolení do funkcí.

dezinfekce

„Na Radě (města) jsme schválili v rozpočtu zhruba 7,5 milionu korun, které by měly být v příštím roce uvolněny na vybudování nové pece. Pec by se měla budovat v současných prostorách. Předpokládám, že nejpozději v červenci roku 2019 by krematorium mohlo být opět v plné výši spuštěno,“ potvrdila nová primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

Kromě do výstavby úplně nového zařízení kremační pece půjdou finance do modernizace smuteční síně. Na to by mělo stačit okolo dvou milionů korun. Město se bude také zabývat budoucností celého krematoria.

„Určitě bychom o tom rádi uvažovali už i s kanceláří architektů města (KAM) a také s hejtmanstvím bychom rádi mluvili o tom, jestli bychom v budoucnosti nebyli schopni vybudovat krematorium někde jinde. Mimo centrum města. Vzhledem k tomu, že pec má životnost zhruba 6 let, předpokládáme, že do té doby bychom chtěli mít už jasno, jestli krematorium vybudovat někde na jiném místě,“ dodala Ferklová.

Dosavadní nájemce firma Fořt má platnou smlouvu, pouze platí nižší nájemné kvůli nemožnosti provozovat kompletní službu. Vlastní kremace probíhají v Hrušovanech na Chomutovsku. To prodražuje náklady pro pozůstalé téměř o tisíc korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy