Karlovy Vary: Kostel sv. Máří Magdalény a podzemní krypta s kostnicí

V centru lázeňské zóny Karlových Varů, v těsné blízkosti Vřídla, můžete navštívit římskokatolický chrám sv. Máří Magdalény, který patří k nejvýznamnějším českým památkám postavených v duchu vrcholného baroka. Jeho význam podtrhuje i to, že je od roku 2010 zapsán na seznam národních kulturních památek.

dezinfekce

Kostel sv. Máří Magdalény byl postaven v roce 1737 na místě bývalého gotického kostela podle návrhu K. I. Dientzenhofera. Vnitřek kostela zdobí převážně mobiliář z 18. století. Můžete tu vidět cenný oltářní obraz, barokní oltářní plastiky, gotické madony, atd. K jeho prohlídkám můžete využít třeba bohoslužby, které se tu konají denně.

Jedou z dalších zajímavostí je podzemní krypta původního gotického kostela, v níž jsou uloženy kosterní pozůstatky ze zrušeného hřbitova, který do roku 1784 kostel obklopoval. Kromě malé kostnice si tu můžete prohlédnout další zajímavosti - oltář Božího hrobu z vřídlovce a hrachovce, biblické výjevy Getsemanské zahrady a Kalvárie, ukázku důmyslného založení barokního chrámu, geologickou expozici, apod. Exkurze do podzemního prostoru kostela sv. Máří Magdalény jsou možné, více info zde.

Více informací naleznete zde.


Zdroj: Živý kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy