Karlovy Vary: Knihovna zve na prázdninové výstavy

I v letních měsících nabízí Krajská knihovna v Karlových Varech svým návštěvníkům řadu zajímavých výstav. K vidění je porcelán, keramika i tvorba mladých nadaných výtvarníků.

dezinfekce

„Pro prázdninové návštěvníky jsme připravili hned několik žánrově rozdílných výstav s tím záměrem, aby si na své přišel každý divák,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

V prostorách pobočky krajské knihovny v Lidické ulici v Karlových Varech je vystavena unikátní expozice porcelánu z dílny Waldemara Fritsche - předválečného německého výtvarníka a karlovarského rodáka. Výstavu knihovna pořádá ve spolupráci s Galerií umění Karlovy Vary a zájemci si ji mohou prohlédnout v těchto týdnech vždy v pondělí a ve čtvrtek od 10 do 18 hodin.  

V krajské knihovně ve Dvorech, konkrétně v A-klubu, najdou lidé expozici porcelánu, keramiky a skla. Řemeslně velmi zručně zpracované exponáty vytvořili žáci učebních oborů Střední uměleckoprůmyslové školy v Karlových Varech.

"Jedná se již o tradiční záležitost, kdy jsou v prostorách A-klubu vystaveny závěrečné a ročníkové práce žáků oboru Výrobce a dekoratér keramiky a Výrobce a zušlechťovatel skla," dodal ředitel knihovny.

A-klub hostí ale také prezentaci fotografií a kreseb hipocentra PÁ-JA ze Stanovic.

V hale hlavní budovy pak mohou návštěvníci obdivovat výtvarné práce žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy Antonína Dvořáka z Karlových Varů. Nechybí velkoprostorové aranže i keramika a další výrobky mladých talentů. Ve čtenářském koutku půjčovny pro dospělé se pro změnu představí 3D kovové modely známých staveb, různých strojů a zařízení. Všechny výstavy v hlavní budově knihovny mohou zájemci navštívit od pondělí do pátku vždy od 9 do 19 hodin.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy