Karlovy Vary: KKN vykáže letos ztrátu asi 150 milionů korun (TV Západ)

Hospodářský výsledek Karlovarské krajské nemocnice bude řešit v pondělí Rada kraje. Ztráta v roce 2016 byla 40 milionů korun, loni 105 a letos to má být okolo 150 milionů.

dezinfekce

Kraj musí uhradit do konce roku 50 milionů, aby nešla nemocnice do insolvence.

„Vzhledem k tomu, že nemocnice skončila ztrátou 105 milionů korun, není to nic překvapivého, čekali jsme to. Mimo jiné i studie firmy Deloitte, kterou jsme si nechali zpracovat na ekonomiku nemocnice, hovoří o tom, že nemocnice bude ve ztrátách. V tuto chvíli jediné řešení je, dát tam peníze z krajského rozpočtu. V jakém objemu, o tom budeme ještě dále jednat, vzhledem tedy k tomu, jaké jsou možnosti krajského rozpočtu. Ale naším prvořadým úkolem je zabezpečit péči pro občany Karlovarského kraje – bezpečnou a dostupnou, a to samozřejmě budeme naplňovat do posledního písmenka,“ slíbil krajský radní pro zdravotnictví Jan Bureš.

Prodej nemocnice je podle kraje vyloučený. Možností je hledání strategického partnera. Shoda zatím v Radě nepanuje. Špatné výsledky jsou podle kraje způsobeny především nevyváženě nastavenou úhradovou vyhláškou. Krajská nemocnice, která provozuje nemocnice v Karlových Varech a Chebu, dostává za lékařské výkony výrazně méně než jiná zařízení v republice. Dalším faktorem je i nižší objem výkonů kvůli probíhajícím rekonstrukcím. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy