Karlovy Vary: Kapesní zlodějky se zaměřily na skupinu turistů

Lázeňské město Karlovy Vary s téměř 50 tisíci obyvatel láká v každém ročním období díky lázeňským památkám a historii města velké množství turistů z celého světa. Pro kapesní zloděje jsou turisté lovnou kořistí.

dezinfekce

Vzhledem k tomu, že se blíží několik velkých akcí probíhajících ve městě Karlovy Vary, jako je např. teď nadcházející Karlovarský karneval nebo na konci června Mezinárodní filmový festival a další, pořádají karlovarští policisté pravidelné a opakované akce zaměřené přímo na kapesní zloděje.

Tak tomu bylo i v pondělí 20. května 2019. Dvě cizinky ve věku 25 a 42 let si měly vytipovat v Karlových Varech na kolonádě poblíž Mlýnského pramene početnější skupinku turistů. V té byla i žena, na kterou se mladší cizinka natlačila tělem a druhá cizinka jí měla mezitím rozepnout batoh. Při činu byly přímo na místě zadrženy policejní hlídkou v rámci bezpečnostního opatření zaměřeného na kapesní zloděje. Obě ženy převezli policisté na místní policejní služebnu. Nejspíš nejsou v krádežích žádnými nováčky, neboť mladší z žen již byla odsouzena rozhodnutím Obvodního soudu Praha I pro přečin krádeže k trestu vyhoštění v délce 2 let, který již vykonala.

Policisté z Obvodního oddělení v Karlových Varech – město sdělili oběma cizinkám podezření ze spáchání přečinu krádež, za který hrozí starší ženě v případě prokázání viny až dvouletý trest odnětí svobody a mladší trest až tříletý. Bezpečnostní opatření na kapsáře stále trvá a policisté jsou připraveni v ulicích lázeňského města zabránit kapesním zlodějům v páchání trestné činnosti.

Prevence:
Kapsáři využívají místa, kde se pohybuje větší množství lidí a také jim nahrává nepozornost lidí a nedbalé zacházení s majetkem a osobními doklady. Kapsáři „pracují“ většinou ve skupinách.

Jak se nestát obětí kapesního zloděje:
• peníze, doklady, kreditní karty ukládejte do vnitřních kapes
• v tlačenici věnujte pozornost svým kapsám, mobilům i taškám
• peníze a doklady nenoste na zádech, kam nevidíte
• kontrolujte uzavření svých tašek či jiných zavazadel
• pokud nemusíte, nenoste s sebou vyšší hotovost.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.05.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy