Karlovy Vary: Již za 10 dní se koná Festival bezpečného internetu

Festival bezpečného internetu (FBI) se koná již 15. a 16. října 2019.

dezinfekce

Akce proběhne v rámci Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti a koná se pod záštitou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Mračkové Vildumetzové.

Program konference FBI v Karlových Varech – Krajská knihovna Karlovy Vary:
15. 10. – pro odbornou veřejnost - zbývá posledních pár míst
16. 10. – pro policisty -  jsou ještě volná místa

Registrace - viz zde.

Hlavními organizátory jsou Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), sdružení CZ.NIC, CESNET, Vysoká škola AMBIS, a.s., a karlovarský spolek you connected. Další konference FBI se bude konat v Olomouci 21. října, v Praze již proběhla, a to ve dnech 2. a 3. října. 

Cílem těchto vzdělávacích akcí je upozornit návštěvníky, aby dbali o svou on-line bezpečnost a byli si vědomí toho, co je může na Internetu ohrozit a jak postupovat, pokud se stanou obětmi. FBI je zcela nový projekt, který má podporovat informovanost o problematice kybernetické bezpečnosti a pomoci ochránit ty, kteří patří v kyberprostoru k nejzranitelnějším - děti, dospívající a seniory.

Do všech měst jsou zváni pedagogové mateřských, základních a středních škol, dále metodici prevence a studenti pedagogických fakult a konečně také policisté obvodních oddělení Policie ČR. Zatímco pedagogové se seznámí s celou řadou preventivních a osvětových aktivit a naučí se s nimi pracovat ve výuce, policisté se zaměří na správné postupy při řešení trestných činů v kyberprostoru. Chybět nebudou ani praktické ukázky. Programy pro pedagogy i policisty připravují uznávaní odborníci, nebudou chybět ani speciální hosté. 

Na všechny konference je nutné se přihlásit. Vstupy na všechny konference jsou zdarma. Registrační formuláře a další informace spojené s Festivalem bezpečného internetu jsou k dispozici na webových stránkách www.konfest.cz

Festival bezpečného internetu finančně podpořila společnost O2 Czech Republic a.s., Karlovarský kraj a další partneři.

O festivalu jsme vás již informovali zde a zde.

Zdroj: Bc. Michaela Kožíšková




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.10.2019 15:30




0 +
 

Hlavní zprávy