Karlovy Vary: Hynaisova a Moravská získají nové povrchy (TV Západ)

Město Karlovy Vary vybralo dodavatele zakázky na rekonstrukci ulic Moravská, Hynaisova a náměstí Svobody. Vysoutěžená maximální cena za provedení díla je 34,7 milionu korun.

dezinfekce

„Je to kompletní - celá rekonstrukce těchto tří komunikací. Tzn., že se budou dělat nové povrchy, opěrné zdi s tím související, dešťová kanalizace, pak jsou to nové systémy týkající se zábran vjezdu na náměstí Svobody, veřejné osvětlení. Takže je to komplexní rekonstrukce těchto tří komunikací,“ uvedl náměstek primátorky Petr Bursík.

Obyvatelé dotčené lokality i řidiči budou muset počítat s dopravními omezeními od zahájení stavebních prací 4. března do předpokládaného ukončení 31. října letošního roku.

„V první fázi, což bych chtěl poprosit obyvatele této části města o trpělivost, začátkem března se tam začnou dělat záležitosti ohledně dešťové kanalizace. Následně se sáhne do celkové uzavírky, kdy se bude dělat samotná pojezdová část těchto komunikací. Objezdové trasy budou přes Petřín a Libušinu ulici, takže než se zahájí samotná rekonstrukce, tak dojde k opravám těchto dvou komunikací,“ popsal Bursík.

Rekonstrukce povrchů bude spočívat v odstranění stávajících konstrukčních vrstev vozovky (asfalt, čedičové kostky) s položením nových vrstev s ukončením žulovou dlažbou. Ulice Hynaisova má mít po dokončení prací širší vozovku i chodník a upravené zárubně zdí. Upraví se plochy před kostelem sv. Máří Magdalény, schody z ulice Moravská do Libušiny a Petřína a osadí se nový mobiliář. Součástí zakázky je i oprava dosavadní dešťové kanalizace a výstavba kanalizace nové včetně lapačů odpadních a ropných látek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy