Karlovy Vary: Hasiči měli požární cvičení v hotelu Imperiál

Prostory pětihvězdičkového hotelu Imperial v Karlových Varech 14.11.2018 zažily požární zásah. Ve spolupráci s vedením hotelu zde hasiči připravili prověřovací cvičení.

dezinfekce

V pátém a šestém patře s použitím vyvíječe kouře simulovali hasiči požár v jednom z pokojů. Cílem cvičení bylo prověřit činnost personálu při potvrzení místa požáru, nahlášení události na tísňovou linku a zajištění evakuace osob z objektu.

Dále pak prověřit činnost velitele zásahu během spolupráce s personálem a využití dokumentace zdolávání požáru, prověřit nástupní plochy pro požární zásahovou techniku a prověřit taktiku zásahu při vyhledání požáru, záchraně osob, lokalizaci a likvidaci požáru v prostorách ubytovacího zařízení. Hlavním smyslem cvičení byla součinnost personálu při vyhlášení poplachu, na místě tak zasahovaly jen tři jednotky hasičů. Při ohlášení skutečného požáru v hotelu by na místo okamžitě vyjelo podstatně více jednotek.

Figuranty pro záchranu a evakuaci představovali v hotelových pokojích studenti karlovarské střední školy, několik z nich bylo nutné kvůli kouři zachránit v koši výškové techniky.

Z hlediska požární prevence nebylo během cvičení v hotelu zjištěno žádné pochybení.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.11.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy