Karlovy Vary: Gymnazisté absolvovali výměnný pobyt v Plavně

V rámci evropského projektu „Všemi smysly vnímat společné tradice“ navštívili studenti Prvního českého gymnázia v Karlových Varech na jaře letošního roku Lessing-Gymnasium v Plavně. Tři dny plné němčiny, nových kamarádů, poučení i zábavy se nesly ve znamení jarních tradic. Pobytu se zúčastnilo 25 českých a stejný počet německých gymnazistů.

dezinfekce

Pro žáky byl připraven bohatý program. V malebných středověkých tkalcovských domcích v historickém centru Plavna si vyzkoušeli různá řemesla například vyřezávání ze dřeva, pletení jarních dekorací z vrbového proutí či tvoření z keramické hlíny. Při návštěvě Drážďan si česko-německá skupina prohlédla nejznámější památky města, obrazárnu Zwinger a budovu Semperovy opery, v kostele Frauenkirche si poslechli varhanní koncert a došlo i na procházku po Prager Straße. Znalosti přírodních věd si studenti rozšířili v Muzeu hygieny, kde je zaujala nejen interaktivní výstava o řeči, ale i hlavní expozice zaměřená na zdraví a pokrok v medicíně.

Žáky i učitele také přijal starosta města pan Steffen Zenner, který vyjádřil svou podporu partnerství obou škol. Po závěrečném zhodnocení návštěvy se čeští studenti vydali na zpáteční cestu. Výměnného pobytu se zúčastnili žáci tercie A Prvního českého gymnázia v Karlových Varech, které v září na oplátku navštíví studenti z Lessingova gymnázia. Projekt finančně podpořil Karlovarský kraj, Euregio Egrensis a Evropský fond pro regionální rozvoj.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy