Karlovy Vary: Fotbalový klub FC Slavia volá o pomoc

Hřiště a zázemí, které využívají dospělí fotbalisté i děti a mládež na stadionu FC Slavia Karlovy Vary, je v dezolátním stavu.

dezinfekce

I přes snahu vedení klubu se město v uplynulých letech nemělo k řešení situace. Na místo se vypravila také hejtmanka Jana Vildumetzová, protože jde podle jejích slov o jedno ze sportovišť v kraji, kde se vychovávají vychovávají špičkoví sportovní talenti už od pěti let.

O tomto jsme vás již krátce informovali zde.

Spolek FC Slavia Karlovy Vary má hřiště ve výpůjčce od města na dobu 10 let. Vedení spolku a trenéři se starají o 12 družstev, kde v současnosti trénuje přes 200 dětí. K tomu je součástí klubu také družstvo A dospělých, jež hraje divizi. Přilehlé tribuny jsou v majetku jedné z místních firem, postupně chátrají a spíše než divákům slouží bezdomovcům k občasnému přespání. Město se je chystá odkoupit, cena je ale nepřiměřeně vysoká. Zázemí v šatnách je neutěšené, sociální zařízení už dávno dosloužilo a sprchy by použil jen odvážlivec.

„A právě to nás trápí, je tady 40 let stará kotelna, budovu s tělocvičnou skoro není možné vytopit a náklady na energie jsou čím dál vyšší. Celkové dotace od kraje, města a příspěvky sponzorů na provoz klubu i budovy ročně dosáhnou 2 milionů korun, což nám prostě nemůže stačit. Umíme zajistit profesionální tréninkový proces, kvalitní trenéry a péči o talenty, ale se stavem areálu si zkrátka neporadíme,“ uvedl František Dřížďal, sám bývalý profesionální fotbalista a účastník Ligy mistrů UEFA, který je nyní místopředsedou spolku.

Další z průvodců hejtmanky, předseda spolku Stanislav Štípek, připomněl během prohlídky další problém, před kterým hráči i vedení stojí.

„Do léta musíme vyměnit umělý povrch hřiště, který už dosloužil, protože pokud na plochu nezískáme atest, přijdeme o status tréninkového centra. Náklady se pohybují okolo 15 milionů korun, samozřejmě ve výběrovém řízení se může cena snížit,“ vysvětlil Štípek a dodal, že jim primátor města Petr Kulhánek přislíbil na nový povrch finance z městské kasy, nicméně vše bude záležet na tom, zda se částka schválí v návrhu rozpočtu Karlových Varů na rok 2018.

„Dlouho jsem nic tak strašného neviděla, ty zničené, zastaralé sprchy, kabiny, které to už takzvaně mají za sebou. Sama mám syna sportovce, když si představím, že sem maminky vodí malé fotbalisty a klub jim může nabídnout jen tohle tristní, nevyhovující zázemí, je to ostuda. Divím se, že při tom všem jsou ještě sportovci schopni podávat skvělé výkony. Oslovím proto pana primátora dopisem, abych zjistila, jaké jsou možnosti urychleného řešení tohoto stavu, protože na žádném jiném sportovišti ve městě klub nenajde odpovídající podmínky,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Vedení klubu má pro budoucí období zpracovaný projekt modernizace hřišť, zázemí i tribun, který by zcela nahradil zubožený areál ze 70. let minulého století.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy