Karlovy Vary: Dvě opilé ženy. Jedna vyhrožovala sekerou, druhá házela lahví

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šedesátileté ženy, kterou obvinili ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Na začátku června letošního roku měla v odpoledních hodinách pobývat na zahradě v jedné menší obci na Sokolovsku.

dezinfekce

Během toho měla žena začít vulgárně urážet několik svých sousedů, kteří byli v tu chvíli na okolních zahradách. Kromě toho jim měla všem vyhrožovat zabitím. Následně měla obviněná vzít sekeru a poškodit drenážní potrubí nacházející se na zahradě jejího souseda. Po příjezdu policejní hlídky se šedesátiletá žena podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2 promile alkoholu.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se výtržnictví dopustila v posledních třech letech opakovaně.

Výtržnictví se dopustila také devětatřicetiletá žena z Karlových Varů. Ta měla na konci září letošního roku popíjet v ulicích lázeňského města alkoholické nápoje. V odpoledních hodinách měla poblíž autobusové zastávky zničehonic fyzicky napadnout procházející ženu, kterou měla udeřit do obličeje. Následně měla vulgárně pokřikovat na kolemjdoucí, a když dopila láhev alkoholu, tak jí měla hodit po procházejícím muži. Po příjezdu policejní hlídky se žena podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 3,43 alkoholu. Žena byla policisty zadržena a převezena na Protialkoholní záchytnou stanici v Sokolově.

Policisté ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a v případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož tohoto trestného činu se dopustila v posledních třech letech opakovaně.


nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy