Karlovy Vary: Dnešní festivalové tipy

Óda na nicotu od režisérky Dwein Baltazar dnes od 17.00 vstupuje do Hlavní soutěže. Film je pečlivě komponovaným, mysteriózně něžným filmem o touze nebýt sám. Po úspěšné premiéře v Sundance přijíždí do karlovarské soutěže americké drama Ke hvězdám, které je zasazené do 60. let v Oklahomě. Do Velkého sálu ho ve 20.00 přijde uvést mimo jiné režisérka Martha Stephens.

dezinfekce

Černá komedie Juraje Jakubiska z roku 1992 Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný poběží od 13.00 v Městském divadle Karlovy Vary. Na stejném plátně se bude promítat od 16.00 film Zánik samoty Berhof od režiséra Jiřího Svobody zasazený na česko-polsko-německého pomezí po druhé světové válce. Ten MFF KV uvádí na počest kameramana Vladimíra Smutného, letošního laureáta čestného Křišťálového globu. Na program českých filmů v Městském divadle naváže od 18.30 dokument o tvůrčím i osobním životě jedné z klíčových osobností tuzemské kulturní scény – Jiří Suchý – Lehce s životem se prát od režisérky Olgy Sommerové.

Během dnešního dne můžete podpořit projekt Patron dětí a přispět zakoupením náramku na charitativní účely. Stavte se na stánek Patrona dětí u vstupu do Smetanových sadů a zjistěte, jaké úžasné věci pro ně projekt Nadace Sirius zajišťuje. Třeba se rozhodnete sami stát rovnou patronem.

Komorní snímek režiséra Jiřího Mádla o spolužití seniora a mladého Vietnamce Na střeše bude promítán zdarma pro veřejnost od 20.00 na Mlýnské kolonádě.


Zdroj: kviff

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.07.2019 12:45




0 +
 

Hlavní zprávy