Karlovy Vary: Chodec vběhl do jízdní dráhy motocyklistovi

V úterý dne 17. dubna 2018 došlo k dopravní nehodě motorkáře a chodce. Kolem 19:00 hodiny projížděl po silnici 1/6 ve směru na Prahu po průtahu městem 33letý řidič na motocyklu značky Honda.

dezinfekce

Při jízdě v levém jízdním pruhu téměř v úrovni čerpací stanice mu náhle zprava zpoza vozidla jedoucího v pravém jízdním pruhu vstoupil do dráhy 34letý chodec. Ten se choval neukázněně a do vozovky vstoupil, aniž by se přesvědčil, zda s ohledem na rychlost přijíždějícího vozidla může ohrozit sebe nebo jiné účastníky silničního provozu, čímž došlo ke střetu. Při tom došlo k těžkému zranění chodce, který byl letecky transportován do nemocnice. Řidič motocyklu vyvázl s lehkým zraněním, které si nechal ošetřit v místní nemocnici.

U řidiče policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativně. U chodce nebyla možná vzhledem k jeho vážnému zdravotnímu stavu, a proto byl nařízen odběr krve.

U motocyklu policisté zjistili, že se na něm nachází neplatná technická známka, která dle evidence skončila vloni v květnu. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 45 tisíc korun. Případ je nadále v šetření policistů.

O této nehodě jsme vás včera krátce informovali na našich facebookových stránkách. 

nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy