Karlovy Vary, Cheb: Nemocnice uzavírají vstupy

Krajská nemocnice v Karlových Varech a v Chebu uzavírá vstupy a bude přijímat pacienty pouze na jednom centrálním místě.

dezinfekce

Cílem je maximálně ochránit personál i pacienty před případným šířením koronaviru. Situaci přímo na místě v nemocnici v Karlových Varech si byl prohlédnout hejtman Petr Kubis spolu s krajským radním pro zdravotnictví Jan Bureš.

V karlovarské nemocnici byly uzavřeny všechny vchody do pavilonů s výjimkou hlavního vstupu v pavilonu A. K němu byl přistavěn takzvaný triage stan, ve kterém zdravotníci nejprve provedou klinickou a cestovatelskou anamnézu přicházejícího do nemocnice. Potenciálně rizikoví pacienti budou následně k ošetření odesíláni jinou cestou, než pacienti kteří budou vyhodnoceni jako bezpeční. Jejich cesty se nikde nebudou křížit a tak bude zabráněno i jejich případnému kontaktu a přenosu nákazy.

Obdobné opatření jako v Karlových Varech se v tuto chvíli připravuje také v chebské nemocnici.

"Víme, že to bude omezující pro všechny, ale prosíme o vstřícnost. Mimořádná situace se bez podobných mimořádných kroků neobejde a je to i pro vaše bezpečí. Zároveň prosíme všechny, aby zvážili zda je návštěva zdravotnických zařízení opravdu nutná a jezdili do nemocnic jen v opravdu nutném případě. Stejně tak prosíme, abyste nosili roušky, stačí i ty šité, nebo respirátory. Děkujeme," uvádí na svých facebookových stránkách Karlovarská krajská nemocnice.

Zdroj: fb Karlovarského kraje
           fb Karlovarská krajská nemocnice

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 17.03.2020 12:55




0 +
 

Hlavní zprávy