Karlovy Vary: Blokové čištění města začne na začátku dubna

S příchodem dubna se město pustí do pravidelné očisty komunikací, chodníků a dalších ploch. Takzvané blokové čištění bude zahájeno v pondělí 1. dubna, kdy se technika rozjede v ulici Krále Jiřího a v navazujících ulicích v lázeňském centru.

dezinfekce

Kompletní harmonogram blokového čištění v první polovině roku je ke stažení zde, plán pro jednotlivé měsíce je pravidelně zveřejňován v Karlovarských radničních listech.

Úklid se týká nejen komunikací, ale také chodníků, parkovacích zálivů a ploch, autobusových zastávek, mostů, lávek a dalších zpevněných ploch. Probíhá po blocích za použití mechanizačních prostředků pro metení nebo mytí, případně kombinované technologie. Součástí je i nasazení ručních metařů pro doplňkové činnosti, především k mechanickému odstraňování nánosů a nečistot.

V rámci první vlny blokového čištění se odstraňují zbytky zdrsňujícího materiálu (inertního posypu) u krajnic komunikací a další nečistoty po zimě.

Začátky denních blokových čištění jsou stanoveny na 8. hodinu, noční mytí komunikací budou prováděna od 20 hodin.

Na blížící se úklid budou s týdenním předstihem upozorňovat dopravní značky.

Město prosí motoristy o respektování dopravního značení. Umožní tak bezproblémovou očistu komunikací a vyvarují se komplikacím s odtahem vozidla.

Vozidla, bránící provádění blokových čištění, budou odtažena na parkoviště odtahové služby (Západní 63). V případě jejich nevyzvednutí v den odtahu budou tato vozidla převezena zpět do původní lokality následující den. Odtažení, případně vrácení vozidla zpět na místo odtahu, je zpoplatněno (dle Nařízení města č. 1/2017 – kompletní znění zde).

Plán blokového čištění města v roce 2019 vypracovala společnost AVE sběrné suroviny, a.s., Mostecká 95, Karlovy Vary, která bude úklid provádět. Změny v rozpisu způsobené vyšší mocí, poruchami techniky apod., jsou vyhrazeny. Místní komunikace procházející opravou nebo rekonstrukcí jsou z plánu úklidu dočasně vyjmuty.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.03.2019 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy