Karlovy Vary: Architektem města bude Petr Kropp (TV Západ)

Město Karlovy Vary v příštím roce Kancelář architekta. Porota vybrala již nového ředitele, který bude mít čtyři hlavní okruhy úkolů. Kancelář by měla sídlit v budově na nábřeží Jana Palacha.

dezinfekce

„Porota vybrala architekta Petra Kroppa, což je člověk, který dlouhodobě působí v Holandsku jako architekt v renomovaném architektonickém ateliéru. Má kořeny v České republice. Narodil se v Sokolově a studoval v Karlových Varech. Poté odešel do zahraničí. Rád by se sem vrátil. Vyšel ze dvou přihlášených kandidátů doporučením poroty jako jednoznačně lepší – šesti hlasy doporučení. Rada města včera schválila jeho působení jako ředitel kanceláře architektury města od 1. března 2018,“ uvedl primátora města Petr Kulhánek. 

Koncepce předložená architektem Kroppem definuje hlavní úlohy činnosti týmu vzniklé kanceláře.

„Jsou tam zhruba 4 pilíře - je to architektura, urbanismus, územní plánování, veřejný prostor a komunikace s veřejností. Ty konkrétní městské problémy - tak je to jednoznačně celé pojetí širšího centra Karlových Varů. Od areálu Mattoni, po Meandr Ohře, až po starou vodárnu včetně Dolního nádraží,“ dodal Kulhánek.

Koncepce také vymezuje činnost týmu a uvádí tezi, že veřejný zájem je nadřazen soukromým zájmům a soukromý zájem posiluje zájem veřejný. Celou koncepci najdete na fotografiích přiložených k článku.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 16.11.2017 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy