Karlovarští symfonici poukazují videoklipem v Císařských lázních na chybějící koncertní sál

Spolek Koncertní sál pro Karlovy Vary je dobrovolným, neziskovým svazkem občanů z řad příznivců a hudebníků Karlovarského symfonického orchestru, hostujících sólistů a dalších osobností kulturní a podnikatelské sféry.

dezinfekce

Hlavním cílem je aktivní podpora vzniku koncertního sálu symfonických parametrů. Základní návrh, s kterým spolek Koncertní sál pro Karlovy Vary přichází, je výstavba nové budovy, případně rekonstrukce vhodné stávající budovy, pro vybudovaní koncertního sálu k provozování symfonické hudby.

Proč Karlovy Vary potřebují koncertní sál?
- Karlovy Vary, jakožto jedno z nejvýznamnějších lázeňských měst Evropy, nemají vyhovující sál, v němž by mohl účinkovat symfonický orchestr.
- Sály, ve kterých KSO vystupuje, nevyhovují především akusticky, ale ani prostorově a provozně (koncerty jsou narušovány chodem hotelů).
- Posluchači jsou ochuzeni o velká díla, ve městě chybí koncertní sál, kde by mohly být realizovány skladby pro velký orchestr a sbor.
- Neustálé stěhování orchestru do různých sálů stojí nemalé finanční prostředky, zároveň škodí hudebním nástrojům.
- Podmínky pro posluchače a umělce jsou absolutně nevyhovující - chybí šatny, klimatizace, odpovídající osvětlení a důstojné zázemí pro posluchače i účinkující.
- Zahraniční lázeňští hosté jsou zvyklí na koncertní síně evropského standardu.

Karlovarští symfonici natočili videoklip v Císařských lázních - viz zde.


Zdroj: Spolek Koncertní sál pro Karlovy Vary




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy