Karlovarští mladí návrháři zazářili v soutěži

Koncem září se konal již čtvrtý ročník celorepublikové soutěže s mezinárodní účastí s názvem "Oděv a Textil, Liberec". Do návrhářského klání bylo přihlášeno na 78 kolekcí.

dezinfekce

Studenti ze Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary se v soutěži rozhodně neztratili a obsadili skvělá přední místa. 

„Žáci z oděvního designu pod odborným vedením svých pedagogů navrhli a zhotovili čtyři soutěžní kolekce. V kategorii Jitka Klett - Multikulturalismus v oděvní tvorbě získala naše kolekce Respect první místo a v kategorii Povinná četba se naše Květy zla umístily na krásném třetím místě. Mezi autory vítězné kolekce patří V. Horáková, Z. Holeček a J. Hrdlička. Autorkou kolekce, která obsadila bronzové místo, je M. Červená,“ uvedla učitelka Lenka Herzogová.

Kategorie Jitka Klett probíhala pod záštitou stejnojmenné módní návrhářky, která si za 23 let v módním odvětví vybudovala evropskou autorskou značku. Soutěžícím poskytla určené množství metrů látky s originálním potiskem, z něhož měli vytvořit kolekci maximálně 5 modelů na téma Multikulturalismus v oděvní tvorbě. Na kombinaci bylo možné použít i jiný materiál.

„Návrhářka se zároveň zavázala k prezentaci vítězných modelů v rámci svých autorských přehlídek. A tak náš tým čeká první zahraniční předvedení kolekce v Košicích, coby předskokanů módní značky Jitka Klett na závěrečném gala programu Fashion weeku. Další společnou akcí pak bude přehlídka na Pražském hradě. Úspěšným mladým designérům gratulujeme,“ dodala Herzogová.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy