Karlovarský sochař Tomáš Dolejš bude vystavovat v Itálii

Karlovarský sochař Tomáš Dolejš je členem asociace Focus-Europa, mezinárodního sdružení umělců, které sídlí v německém Neudrossenfeldu. Organizace od roku 2005 podporuje a organizuje umělce různých oborů a žánrů z celé Evropy. Pořádá výstavy a umělecká setkání. Tomáš Dolejš je členem od minulého roku.

dezinfekce

„Dosud jsem se podobným organizacím vyhýbal, mám rád svobodu a volný přístup k tvorbě. Tato asociace mne ale oslovila svým přístupem a možnostmi, které nabízí. Jsem velmi vděčný, že jsem součástí a těším se na další, širší obzory,“ řekl ke vstupu do organizace Tomáš Dolejš. 

A nové obzory na sebe nenechaly dlouho čekat. Tomáš Dolejš bude v září reprezentovat své dílo na mezinárodní výstavě ve městě Acqui Terme v severní Itálii. Pořádá ji italská asociace Kunst & Arte právě ve spolupráci s německým sdružením Focus-Europa.

„Ohromně se těším. V Německu jsem vystavoval několikrát, ale toto bude úplně jiné prostředí a hlavně jiní výtvarníci,“ dodává karlovarský umělec. 

Výstava, která je zaměřena na současné umění, proběhne ve dnech 14. až 29. září. Tomáš Dolejš zde představí dílo s názvem Supermodel, jednu z výtvarníkových posledních prací, kterou působivě zachytila i fotografka Jana Mensatarová v rámci charitativního projektu Dialogy (fotografie viz níže). 

Tomáš Dolejš se pravidelně účastní řady uměleckých výstav a workshopů v Česku a Německu. V červnu jste jej mohli vidět například na Chebských dvorcích. Kdo by se pak chtěl vydat za hranice, může se v srpnu těšit na umělecké symposium a následnou výstavu v německém Thurnau.

Více viz zde.


Zdroj: Pavla Sofilkaničová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy