Karlovarský kraj usiluje o získání pozemku u Svatošských skal

Karlovarský kraj chce od České pošty co nejdříve získat pozemek u Svatošských skal, kde by vybudoval novou bezpečnou lávku pro cyklisty a turisty namísto starého dosluhujícího mostu.

dezinfekce

Odkupem pozemku by kraj také chtěl zajistit další fungování volnočasového areálu, jenž se nachází v místě, a často jej navštěvují rodiny s dětmi. Kraj ovšem musí postupovat s péčí řádného hospodáře a koupit pozemek za co nejnižší cenu. Stejný postup volí současný vlastník pozemku, Česká pošta, která se snaží pozemek pro změnu za co nejvyšší cenu prodat.

„Jediná možná cesta z našeho pohledu je, aby ministerstvo vnitra předložilo vládě návrh bezúplatného převodu pozemku na kraj. Bez problémů by pak i nadále občané mohli areál u Svatošských skal využívat ve volném čase, je tam krásné posezení, minizoo. Také bychom mohli začít s přípravami stavby nového mostu. Po staré lávce jezdí v sezóně tisíce cyklistů, navíc je třeba zabezpečit i průjezd záchranářů či hasičů,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová na včerejší tiskové konferenci.

Kraj věří, že ministerstvo vnitra v co nejkratší době přijde s konečným řešením.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy