Karlovarský kraj: Studenti se účastnili kontroly nákladních vozidel

Studenti třetího ročníku střední školy ISŠTE Sokolov a pobočky v Lokti se účastnili dne 26. 4. 2019 dopravní akce v terénu. Celé dopoledne se studentům věnovali dopravní policisté z družstva dopravní policie Karlovarského kraje a z dopravního inspektorátu v Sokolově. Žáci tak na vlastní oči viděli práci dopravních policistů.

dezinfekce

V bezpečnostních vestách přihlíželi kontrole nákladních vozidel, kde se od policistů dozvěděli od začátku až do konce jak kontrola probíhá. Dvě skupiny studentů se tak vystřídali na třech stanovištích. Na jednom probíhala kontrola dokladů řidiče, vozidla a nákladu, na dalším pak technický stav vozidla, kde studentům byly ukázány nedostatky na vozidlech či jakým způsobem dochází ke kontrole, zda řidič dodržuje povinné přestávky v řízení a také se kontroloval technický stav pneumatik. To zda vozidlo nebylo přetíženo, se zjišťovalo na posledním stanovišti vážením vozidla. K zastavování nákladních vozidel z dálnice policisté využívali motocykl BMW, které jim následně bylo představeno.

Až na několik drobnějších prohřešků technického stavu vozidel, nebylo zjištěno žádné vážné pochybení.

V průběhu celé akce dopravní policisté odpovídali studentům na různé dotazy týkající se náplně jejich práce. Zajímali se také o různé druhy nákladních vozidel a dle čeho se určuje přetížení vozidla, o technické normy a pravidla v rámci kontroly nebo také jak se řeší, když řidič s policistou nechce spolupracovat.

Policisté věří, že tato akce byla pro žáky přínosná. Obdobné akce Policie ČR připravuje i pro studenty dalších středních škol. 

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy