Karlovarský kraj: Policie převzala publikaci Internetem Bezpečně

Z rukou Romana Kohouta a Michaely Kožíškové převzalo Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje publikaci „Internetem Bezpečně,“ která se zaměřuje na bezpečný pohyb dětí v internetovém prostředí.

dezinfekce

„Projekt Internetem Bezpečně působí zejména v rámci Karlovarského kraje od roku 2016. Já i ostatní moji kolegové jsme si vědomi toho, že právě prevence a rady dětem ve věku 6 až 12 let, jsou v dnešní době velmi důležitou součástí vzdělávání,“ přibližuje okolnosti vzniku Roman Kohout.

„Nejrizikovější skupinu tvoří právě děti mezi 10 a 13 rokem věku,“ dodává.

Publikace se zaměřuje na rizika online prostředí, jako jsou kyberšikana, sexting a další nebezpečí virtuálního světa.

„V rámci policejní praxe se denně setkávám s tím, že děti užívají internet ne zcela bezpečným způsobem a často se stávají oběťmi tzv. virtuálních predátorů,“ říká Roman Kohout.

Správně bychom ale měli užít před jeho jménem ještě hodnostní označení nadpraporčík, protože autor publikace je ve služebním poměru Policie České republiky.

„Pracuji na Odboru analytiky a kybernetické kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Právě v rámci své praxe jsem zjistil, že osvětová činnost je nesmírně důležitá,“ popisuje nprap. Roman Kohout.

Za Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje převzala publikaci z rukou Romana Kohouta a Michaely Kožíškové mjr. Mgr. Kateřina Böhmová, vedoucí Oddělení tisku a prevence.

„Vážíme si tohoto projektu a i my jsme si vědomi toho, že prevence je nezbytnou a velmi důležitou součástí práce policie. Publikaci budeme používat v rámci preventivních činností na základních školách, kde děti budeme seznamovat s nástrahami internetového prostředí,“ říká Böhmová.

Publikace, kterou ilustrovala Sandra Kubíčková, byla realizována neziskovou organizací „you connected“, pracovalo se na ní půl roku a policii byla předána zcela zdarma.

Více se o projektu Internetem Bezpečně můžete dozvědět zde.

Zdroj: Policie ČR

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy