Karlovarský kraj podpoří vydání neperiodických publikací

Příznivci knih s regionální tématikou se v budoucnu mohou těšit na další zajímavé tituly. Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila podporu vydání neperiodických publikací v celkové výši přes 500 tisíc korun. O rozdělení dalších 190 tisíc korun bude v září jednat ještě Zastupitelstvo Karlovarského kraje.

dezinfekce

„Pro letošní rok bylo z rozpočtu Karlovarského kraje vyčleněno na dotační program, který je zaměřen na podporu vydávání neperiodických publikací, 800 tisíc korun. Celkem bylo podáno 31 žádostí o poskytnutí dotace, z toho 2 byly vyřazeny z důvodu jejich nedodání ve fyzické podobě ve stanoveném termínu a 1 žádost byla na základě požadavku žadatele stornována,“ upřesnila náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast kultury a památkové péče Daniela Seifertová.

Žadatelé mohli získat dotaci ve výši až 50 tisíc korun na jeden projekt. Poskytnuté prostředky budou využity na vydavatelské, překladatelské a tiskařské služby, fotografie, grafické zpracování knih či rešerše. S podporou Karlovarského kraje vyjde například publikace, která je věnována zaniklým obcím Slavkovského lesa. Příspěvek získá i kniha pojednávající o Křišťálové noci v našem regionu. Její autor si klade za cíl připomenout 80. výročí tragických událostí, kdy byli lidé s židovským původem perzekuováni. Milovníky detektivních příběhů pak jistě potěší další vydání sbírky českých a německých povídek s nádechem krušnohorského tajemna.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy