Karlovarský kraj podpoří domácí hospicovou péči

Organizace, které poskytují paliativní péči těžce nemocným a umírajícím lidem z našeho regionu, získají od Karlovarského kraje opět dotace.

dezinfekce

Celkem si mezi sebou rozdělí 2,3 milionu korun, což je o 800 tisíc korun více než vloni. Díky nim mohou klienti strávit poslední momenty svého života doma v kruhu svých nejbližších. 

Karlovarský kraj již podruhé v řadě vyhlásil dotační titul na podporu domácí hospicové péče, která stále ještě není plně hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Oproti loňskému roku však navýšil nejenom celkový objem finančních prostředků určených pro tento program, ale také maximální výši dotace pro jednoho žadatele z původních 300 tisíc korun na 500 tisíc korun.

„Dotace na domácí hospicovou péči kraj opět udělil všem, kteří si o ně zažádali. Jedná se o pět organizací, z toho čtyři získaly dotaci ve výši 500 tisíc korun a jedna ve výši 300 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš s tím, že přidělené prostředky musí ještě odsouhlasit krajské zastupitelstvo.

Domácí hospicová péče zahrnuje nejen lékařskou a ošetřovatelskou péči o nevyléčitelně nemocné, ale také sociální a psychologické poradenství a duchovní podporu jak nemocným, tak jejich rodinám a blízkým. Dotace využijí jednotlivé organizace na úhradu provozních i mzdových nákladů. Více informací o programu najdete na stránkách zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy