Karlovarský kraj plánuje několik velkých oprav krajských silnic

Hned několik velkých oprav krajských silnic v letošním roce plánuje Karlovarský kraj prostřednictvím Krajské správy a údržby silnic.

dezinfekce

Mimo jiné jde o modernizaci křižovatky v Anenském údolí mezi Olovím a Kraslicemi, kde se bude zároveň stavět nový most přes Svatavu. Stavební akce přijde na asi 112 milionů korun s evropskou dotací. S dotací z Integrovaného regionálního operačního programu chce kraj také rekonstruovat silnici v úseku lom – Podstrání mezi obcí Podstrání a městem Sokolov. Kromě kompletní obnovy vozovky včetně jejího rozšíření bude třeba vybudovat opěrné zdi a provést odvodnění. Celkové náklady dosáhnou asi 173 milionů korun s DPH.

Modernizací projde také most u Nového Sedla přes železniční trať ve směru Cheb – Karlovy Vary, který se nachází na spojnici mezi dvěma kruhovými objezdy ve směru Loket a Nové Sedlo. Stavebníci budou muset demolovat starou a vybudovat novou mostní konstrukci. 

„Na modernizaci mostu bychom chtěli využít příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Zatím ale stále nevíme, zda kraje stejně jako loni finance ze SFDI na opravy silnic II. a III. tříd obdrží. Tyto peníze jsou pro nás zásadní, protože pro krajský rozpočet by to byla velká zátěž, jedná se o velmi nákladnou akci,“ upřesnil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Náklady na modernizaci mostu se předpokládají ve výši téměř 96 milionů korun s DPH.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy