Karlovarský kraj: Na šestce u Transmotelu proběhla velká policejní kontrola

Karlovarští policisté uspořádali dne 14. 11. 2018 kontrolu velkého rozsahu na parkovišti u Transmotelu na dálnici D6. Kontrola byla zaměřena na nákladní dopravu.

dezinfekce

Akce se zúčastnili všichni projektoví partneři přeshraničního projektu EU.

Kolegům z policejních ředitelstvích Zwickau, Chemnitz a z Krajského ředitelství Ústí nad Labem bylo v rámci kontroly představeno speciální vozidlo financované z tohoto projektu. O novince ve vozovém parku policistů v Karlovarském kraji jsme vás již informovali - zde.

Kolegové ze Zwickau také představili svá 2 nová vozidla určená ke kontrole stejné problematiky, jakým je naše speciální vozidlo a kolegové z Chemnitz přijeli na 2 motocyklech, které jsou rovněž v omezené míře vybaveny ke kontrole nákladních vozidel přepravující zboží a osoby. Během čtyřhodinové akce si policisté vzájemně vyměňovali své znalosti a zkušenosti při řešení zjištěných porušení právních předpisů. Policisté tak například zjistili, že celkové zatížení jízdní soupravy v SRN je maximálně 40 tun, naproti tomu v ČR je 48 tun. Řešení takového porušení je však velmi individuální, a to jak ve Spolkové republice Německo, tak v České republice.

Při prováděných kontrolách bylo nové vozidlo poprvé vyzkoušeno v plné rozsahu. 

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy