Karlovarský kraj má připravený návrh rozpočtu na rok 2020

V příštím roce by měl Karlovarský kraj hospodařit s příjmy ve výši 6,934 miliardy korun a s výdaji, které činí 7,267 miliardy korun. Provozní rozpočet je nastaven jako mírně přebytkový.

dezinfekce

Schodek dosahuje 333 milionů korun a tvoří jej prostředky na financování a předfinancování projektů dotovaných z EU a státního rozpočtu. Návrh rozpočtu schválila Rada kraje, následně se jím budou zabývat krajští zastupitelé na svém zasedání 16. prosince 2019.

"Rozpočet jsme se snažili sestavit velmi zodpovědně, hlavně v příjmové části. V daňových příjmech vycházíme z údajů ministerstva financí a jdeme vždy 4,5 procenta pod predikci. Tak jako v roce 2018, kdy byl přebytek v částce 1 miliardy korun, očekáváme přebytek i za rok 2019. Pro příští rok jsme naplánovali investice ve výši téměř 900 milionů korun, což rozhodně není malá částka. Jde nejen o investiční akce samotného Karlovarského kraje, ale i příspěvkových organizací," vysvětlila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

K největším plánovaným investicím bude patřit například první etapa revitalizace Císařských lázní, dostavba areálu nemocnice v Chebu, investiční akce kraje v nemocnici Sokolov, tedy dokončení stavby operačních sálů, únikových cest a trafostanice. Dále jde o výstavbu lávky přes řeku Ohři ve Svatošských skalách a vybudování další části Cyklostezky Ohře, konkrétně úseku Všeborovice – Šemnice. Kraj také nechá postavit parkoviště u zajateckého pohřebiště v Jindřichovicích.

„Počítáme ale i s investicemi v oblasti školství a budeme pokračovat v rekonstrukcích a opravách silnic II. a III. tříd a silničních mostů, na které se podařilo pro rok 2020 navýšit alokaci z původně plánovaných 71 milionů korun na 114 milionů korun,“ uzavřela hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy