Karlovarský kraj chce letos zavést Senior pasy

Senioři z našeho regionu by ještě letos mohli čerpat slevy na vybrané služby a výrobky. Rada Karlovarského kraje odsouhlasila záměr zapojit se do projektu „Senior pas“. Na jeho realizaci chce získat dotaci z programu Ministerstva práce a sociálních věcí. Záměr i jeho financování však musí schválit ještě Zastupitelstvo Karlovarského kraje.

dezinfekce

„Prioritou Karlovarského kraje je podpora seniorů a jejich aktivit. Proto bychom se rádi zapojili do tohoto unikátního projektu, který přináší starším občanům ucelený a jednotný systém slev. Celkové náklady na jeho realizaci se pohybují okolo 581 tisíc korun. Z Ministerstva práce a sociálních věcí bychom mohli získat dotaci ve výši až 70 procent,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Pro občany je zapojení do projektu bezplatné. Nabízené slevy by se měly týkat například jízdného, vstupného do muzeí a galerií, nákupů v obchodních centrech, lékárnách a podobně. Prostřednictvím pasů by měla být proplácena i část dálniční známky.

Karlovarský kraj v této souvislosti oslovil Svaz důchodců, aby nadefinoval slevy, které by senioři rádi uvítali. Zapojené firmy chce pak prezentovat na internetovém portálu. Vzniknout by měly i takzvané seniorpointy, tedy místa, kde se budou moci senioři scházet a využívat bezplatný internet či poradenskou službu. Vhodná by pro tyto účely byla infocentra.

Projekt „Senior pas“  úspěšně funguje již v osmi regionech České republiky. Jeho velkým plusem je pak možnost čerpat výhody napříč zapojenými kraji.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

  • Před 7 roky

    Tento pocin a rozhodnuti chvalim ! Myslim,ze si duchodci zaslouzi aby byli vnimani a podporovani a mohli vyuzivat kulturni ,sportovni a jine kulturni,cestovni cinnosti.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy