Karlovarský kraj bude rozdělovat další roušky a respirátory zdravotníkům

Karlovarský kraj obdržel další část ochranných prostředků pro zdravotníky. Po dohodě s vedením obcí s rozšířenou působností zřídí příslušníci městské policie výdejní místo, kde se předání těchto ochranných prostředků uskuteční. Výdej proběhne ve čtvrtek 19. března 2020 od 14 do 19 hodin.

dezinfekce

Roušky a respirátory jsou určeny pro lékárny na území kraje a pro ordinace vybraných ambulantních specialistů. Přesně vymezené počty a typy ochranných prostředků kraj obdržel od Správy státních hmotných rezerv ČR. 

Výdej se týká pouze následujících  poskytovatelů zdravotních služeb:
    • Lékárny s místem poskytování zdravotních služeb na území Karlovarského kraje (každá lékárna obdrží cca 40 roušek)
    • Ordinace ambulantních specialistů – výhradně odbornost ORL, vnitřní lékařství, kardiologie s místem poskytování na území Karlovarského kraje (každá z těchto ordinací obdrží cca 10 ks respirátorů FFP2)

Výdejní místa:
    • Ostrov,Mírové náměstí 733, Ostrov, Dům kultury, T klub 
    • Karlovy Vary, Moskevská 34, K. Vary, Městská policie Karlovy Vary
    • Sokolov, Rokycanova 1929, Sokolov, Městská policie, vnitřní dvůr městského úřadu
    • Cheb, Jiráskova 2, Cheb, Městská policie, garáž vedle vstupu 
    • Mariánské Lázně, Ruská 155, M. Lázně, stará budova městského úřadu, přízemí 
    • Aš, Kamenná 52, Aš, Městský úřad, přízemí - podatelna
    • Kraslice, Náměstí 28. října 1438, Městský úřad Kraslice 

Ochranné prostředky budou vydány po prokázání se kopií či originálem oprávnění k poskytování zdravotních služeb, přebírající osoba bude mít s sebou razítko poskytovatele zdravotních služeb a občanský průkaz.

„Prosíme zástupce každého ze zdravotníků či z lékáren, aby se dostavili v uvedeném čase na výdejní místo podle toho, kde poskytují zdravotní služby. Pokud by si roušky či respirátory nepřevzali, tak si je mohou vyzvednout v pátek 20. března 2020 na krajském úřadě od 11 do 14 hodin,“ upřesnil krajský radní Jan Bureš.

Kontaktní osobou pro výdej na krajském úřadě je p. Vladimír Šumina - 736650102. Dalšími ochrannými prostředky bude kraj postupně vybavován v následujících dnech, je proto třeba, aby zdravotníci sledovali informační portál Karlovarského kraje www.kr-karlovarsky.cz.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy